logo
  • Home
  • Revista
  • Magazin

Fermierul ONLINE ISSN 1843-0821 | Director: Emil Grasu | email: redactia@fermierul.ro

logo

SAREA DE BUCATARIE IN HRANA ANIMALELOR

Written by Admin on 02 March 2004. Posted in Agricultura

-Rolul sarurilor minerale in organism.
In general, sarurile minerale se intalnesc in organismul animalelor sub forma de saruri ale acizilor organici sau minerali, combinatii organice ori organometalice si de ioni (grupi de atomi incarcat cu electricitate).
Toate functiile celulare si procesele biochimice ce au loc in organism sunt conditionate de sarurile minerale.
Ca urmare, rolul lor consta in urmatoarele: intra in componenta si functionarea celulelor si tesuturilor, in special osos, in lichidele corporale;
participa la sinteza enzimelor si hormonilor - substante indispensabile pentru asigurarea functiilor vitale si sanatatii animalelor;
participa la reglarea presiunii osmotice, conditioneaza concentratia ionilor si mentin pH-ul compatibil cu viata;

Continue Reading

Rolul cuprului in organism

Written by Admin on 02 March 2004. Posted in Agricultura

Cuprul este un element indispensabil organismului animal, avand o concentratie de 1,4-2,5 mg/kg.
Rolul sau biologic este complex (structural, functional) astfel:
- enzimatic - intra in structura unor enzime - citocromooxidaza, uricaza, aldolaza, catalaza, succidehidrogenaza, ce influenteaza procesele de oxidoreducere celulare, conditionand procesele bioenergetice si fenomenele de sinteza la nivel celular;
cuprul are si rol de coenzima in sistemul enzimatic;

- hematopoetic - rol catalizator in formarea eritrocitelor si in sinteza hemoglobinei, facilitand incorporarea fierului in moleculele de hemoglobina si in citocrom;

- anticoagulant al sangelui si laptelui;

Continue Reading

Cultura legumelor in gospodarie: Tomatele (II)

Written by Admin on 05 February 2004. Posted in Agricultura

Cultura de vara-toamna a tomatelor in camp.
Acest sistem de cultura are cea mai mare pondere, iar productia rezultata este destinata atat consumului curent in stare proaspata, din luna iulie si pana in septembrie, cat si pentru industrializare.
Plantele premergatoare sunt aceleasi ca pentru cultura timpurie.
Totusi, tinand cont de faptul ca plantarea se face mai tarziu, este posibil ca inaintea tomatelor sa se efectueze culturi de salata, spanac, ridichi de luna, ceapa verde etc.

Continue Reading

More Articles ...

  • Cum sa preparam in gospodarie zeama sulfocalcica si zeama bordeleza
  • Cultura marului, parului si gutuiului
  • Antraxul (Dalacul, Buba neagra, Carbunele)
  • Producerea de rasaduri in spatiile protejate
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Categorii

  • Agricultura (86)
  • Agricultura Ecologica (11)
  • Agricultura in Lume (2)
  • Legislatie (0)
  • Fonduri europene (0)
  • Cercetare Stiintifica (0)
  • Targuri (0)
  • Industria Alimentara (7)
  • Viata culturala (37)
  • Asociatii (0)
  • Integrare Europeana (0)
  • Consultanta Agricola (0)
  • Stiri MAPDR (0)
  • Economie Agrara (0)
  • Caleidoscop (0)