Afumarea produselor animaliere
Afumarea produselor animaliere
Una din posibilitatile de conservare a produselor animaliere - carnuri, slanina, cascaval - o constituie afumarea. In plus, fumul imprima produselor animaliere un aspect, miros si gust placut si atractiv.
Lunile de iarna constituie perioada cea mai indicata pentru efectuarea afumaturilor, diferenta de temperatura din instalatii si exterior asigurand un tiraj corespunzator fumului.
Instalatiile de afumare se pot realiza din materialele existente in orice localitate: scanduri, butoaie din tabla, din lemn sau tuburi de ciment.
In general, afumatoarea se compune dintr-o sursa de fum si un spatiu de depozitare a produselor destinate acestui proces.
Una din posibilitatile de conservare a produselor animaliere - carnuri, slanina, cascaval - o constituie afumarea. In plus, fumul imprima produselor animaliere un aspect, miros si gust placut si atractiv.
Lunile de iarna constituie perioada cea mai indicata pentru efectuarea afumaturilor, diferenta de temperatura din instalatii si exterior asigurand un tiraj corespunzator fumului.
Instalatiile de afumare se pot realiza din materialele existente in orice localitate: scanduri, butoaie din tabla, din lemn sau tuburi de ciment.
In general, afumatoarea se compune dintr-o sursa de fum si un spatiu de depozitare a produselor destinate acestui proces.