logo
  • Home
  • Revista
  • Magazin

Fermierul ONLINE ISSN 1843-0821 | Director: Emil Grasu | email: redactia@fermierul.ro

logo

Pastrarea legumelor radacinoase

Written by Admin on 06 November 2003. Posted in Industria Alimentara

Pastrarea legumelor radacinoase

Din aceasta grupa fac parte legumele solicitate foarte mult in timpul iernii, datorita bogatiei in vitamine si a multiplelor insusiri organoleptice: morcovii, patrunjelul de radacina, pastarnacul, telina, sfecla rosie, ridichea neagra.

Dintre soiurile de legume radacinoase, cu capacitate buna de pastrare, in tara noastra se cultiva:
- Morcovi: Bauer Kieller, Roter Hertz, Chantenay, Urias de Berlicum, De Nantes

Continue Reading

Pastrarea legumelor

Written by Admin on 17 October 2003. Posted in Industria Alimentara

Metode de pastrare a legumelor in timpul iernii

Prin pastrarea legumelor in stare proaspata se urmareste mentinerea valorii lor alimentare pe o perioada cat mai lunga de timp. Legumele cu capacitate mare de pastrare sunt cele care au continut ridicat in substanta uscata si mai redus in apa, tesuturi mai rezistente la exterior, rezistenta la temperaturi scazute etc.

Din aceasta categorie fac parte: cartoful, morcovul, patrunjelul de radacina, pastarnacul, telina de radacina, ridichea de vara si de iarna, varza de capatana, ceapa, usturoiul si prazul.

Continue Reading

PASTRAREA STRUGURILOR

Written by Admin on 05 September 2003. Posted in Industria Alimentara

In vederea prelungirii perioadei de consum in stare proaspata a strugurilor de masa, trebuie sa se cunoasca in primul rând modul de recoltare si metodele de pastrare a strugurilor.
Pentru pastrare, strugurii se recolteaza toamna, la maturitatea de consum, sau cu cel mult 2- 3 zile inainte, adica atunci când bobitele au capatat culoarea, gustul si aroma caracteristice soiurilor de masa, sunt destul de tari si crocante (adica troznesc când sunt mâncate).
Recoltarea se face pe timp uscat si racoros, dupa ce s-a ridicat roua, sau la 1-2 zile dupa ploaie.
Daca strugurii se culeg pe timp ploios, sau foarte calduros, se pastreaza mai greu si cu pierderi mari.

Continue Reading

More Articles ...

  • PASTRAREA CALITATII LAPTELUI
  • 1
  • 2
  • 3

Categorii

  • Agricultura (86)
  • Agricultura Ecologica (11)
  • Agricultura in Lume (2)
  • Legislatie (0)
  • Fonduri europene (0)
  • Cercetare Stiintifica (0)
  • Targuri (0)
  • Industria Alimentara (7)
  • Viata culturala (37)
  • Asociatii (0)
  • Integrare Europeana (0)
  • Consultanta Agricola (0)
  • Stiri MAPDR (0)
  • Economie Agrara (0)
  • Caleidoscop (0)