logo
  • Home
  • Revista
  • Magazin

Fermierul ONLINE ISSN 1843-0821 | Director: Emil Grasu | email: redactia@fermierul.ro

logo

Cum sa preparam in gospodarie zeama sulfocalcica si zeama bordeleza

Written by Admin on 05 February 2004. Posted in Agricultura

Zeama sulfocalcica

Zeama sulfocalcica sau polisulfura de calciu este obtinuta pe baza de sulf si var. Pentru obtinerea a 10 l de solutie apoasa, de culoare rosie, sunt necesare 2,800 kg sulf macinat si 1,500 kg var nestins, fara piatra, sfaramat in bucati mici, cat nuca.

Vasul in care se pregateste solutia trebuie sa fie smaltuit, cu o capacitate de 15 - 20 litri, in care se pun sulful si varul, peste care se toarna 2 - 3 l apa fierbinte si se amesteca bine cu o lopatica de lemn pana ce se stinge tot varul si se obtine o pasta galbena omogena.

Peste aceasta pasta se toarna inca 7 - 8 l apa fierbinte si se inseamna nivelul continutului din vas.

Continue Reading

Cultura marului, parului si gutuiului

Written by Admin on 05 February 2004. Posted in Agricultura

Cultura marului, parului si gutuiului in sistem superintensiv

LUCRARILE SOLULUI
In livezile superintensive solul poate fi intretinut in doua sisteme: ogor negru si intelenirea solului.

Ogorul negru
Acest sistem se impune mai ales pe terenurile plane si obligatoriu in primii ani dupa plantare. In livezile pe rod, acest sistem este practicat cu deosebire in zonele cu precipitatii reduse, deoarece permite folosirea la maximum a resurselor naturale de apa si elemente fertilizante.

Continue Reading

Antraxul (Dalacul, Buba neagra, Carbunele)

Written by Admin on 05 February 2004. Posted in Agricultura

Este o boala infecto-contagioasa grava a animalelor cu sange cald si transmisibila la om; produsa de Bacillus anthracis, un germen sporulat care rezista in sol zeci de ani (sub forma de spori) si unde, in anumite conditii poate chiar sa se multiplice limitat.
Antraxul este incadrat, alaturi de tetanos, in randul bolilor telurice (microbii se gasesc in pamant).
Receptivitatea (sensibilitatea) la boala a animalelor este diferita: erbivorele (ovinele, caprinele, taurinele si cabalinele) sunt cele mai sensibile; urmeaza porcinele, carnasierele si foarte rar pasarile.

Continue Reading

More Articles ...

  • Producerea de rasaduri in spatiile protejate
  • Cultura cartofului pentru consumul extratimpuriu
  • Inceput de primavara in vie si crama
  • Tipurile de taiere la vita de vie
  • Start
  • Prev
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Next
  • End

Categorii

  • Agricultura (86)
  • Agricultura Ecologica (11)
  • Agricultura in Lume (2)
  • Legislatie (0)
  • Fonduri europene (0)
  • Cercetare Stiintifica (0)
  • Targuri (0)
  • Industria Alimentara (7)
  • Viata culturala (37)
  • Asociatii (0)
  • Integrare Europeana (0)
  • Consultanta Agricola (0)
  • Stiri MAPDR (0)
  • Economie Agrara (0)
  • Caleidoscop (0)